1 Mayıs’ta Taksim’deyiz

0
3103

2004 Yılı’dan bu yana 1 Mayıs’ın birleşik, kitlesel ve özüne yakışır bir şekilde kutlanması için çalışmalarına devam eden Devrimci 1 Mayıs Platformu, 1 Nisan günü MMO’da (Makine Mühendisler Odası) gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 1 Mayıs’a çağrı yaptı.

“Emperyalist Saldırganlığa, İşsizliğe, Açlığa, Yoksulluğa, Baskılara Karşı 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!” şiarı ile gerçekleştirilen basın açıklaması öncesinde Platform adına 1 Mayıs’ın örgütlenmesine yönelik çalışmalara değinilen bir konuşma yapıldı.

Ardından Platform adına hazırlanmış olan ortak metin, Melek Altıntaş tarafından okundu. Açıklamada, işçi ve emekçiler cephesinde; işten atmaların arttığı, çalışma koşullarının ağırlaştırıldığı ve buna karşın direniş ve grevlerin geliştiği bir dönemde 2009 1 Mayıs’ının karşılandığı belirtildi. Krizin tüm yakıcılığının hissedildiği bu dönemde birlikte hareket etmek gerektiği dile getirildi.

Altıntaş “1 Mayıs 2008’de devlet terör estirmesine rağmen, Taksim’e çıkma iradesini kıramamış, binlerce işçi-emekçi, devrimci, her sokaktan Taksim Meydanı’na çıkmak için saatlerce direniş göstermişti” dedi. Bu kararlılığın bu sene de büyütülmesi gerektiğini ifade eden Altıntaş, bu sene 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanıp kutlanmamasının, yani yer sorunun olmadığını, sorunun devrimci güçlerin bir araya gelip 1 Mayıs’ı birlikte örgütlemeleri olduğunu ifade etti.

Altıntaş “Hiç kimse Taksim ısrarından vazgeçmemeli, ısrarında ‘pazarlık payı’ bırakmamalıdır” sözleriyle geçen sene yaşanan süreçten dersler çıkarılması ve hataların üzerine kararlılıkla gidilme gücünün gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamada son olarak, DİSK ve KESK olmak üzere devrimci ve ilerici güçlerin zaman kaybetmeden 2009 1 Mayıs’ının örgütlenmesi için ortak mücadele komitelerin oluşturulması gerektiği sözlerine yer verildi.

Kürt halkına yönelik saldırılara sessiz kalınmaması için halkarın kardeşliği şiarının yükseltilmesi ve savunulması gerektiği söylendi.

Açıklama 1 Mayıs 2009 günü Taksim’de olma çağrısı yanısıra

– Taksim’de 1 Mayıs yasağına son verilmesi,

– 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi,

– 1977 katliamcılarının yargılanması ve

– Krizin bedelinin emekçilere ödettirilmemesi

talepleri ile son buldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.