1071 Akademisyenden Anayasa Mahkemesi’nin “Barış Akademisyenleri” Kararına Karşı Bildiri

0
1281

Anayasa Mahkemesi’nin, “Barış Akademisyenleri”ne yönelik ihlal kararına tepki gösteren 1071 akademisyen, karşı bildiri yayımladı.

Bildiride, barış talep eden akademisyenler terörle ilişkilendirilmeye çalışılarak, “Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez.” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi, 2016 yılında “Bu suça ortak olmayacağız.” başlıklı bildiriyi imzaladıkları için terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle çeşitli cezalara çarptırılan Barış Akademisyenleri’nden 10’u hakkında hak ihlali kararı vermişti.

Bu karara tepki gösteren 1071 akademisyen imza toplayıp bildiri yayımladı. Bildiride, “Anayasa Mahkemesi terörü meşrulaştıramaz.” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan bildiride imzası bulunan akademisyenlerden de itirazlar gelmeye başladı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görev yapan Dr. Mehmet Şerif Eskin, karşı bildiriden haberi olmadığını, ismini izinsiz kullananlar hakkında hukuki haklarını kullanacağını belirtti.

Dr. Eskin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün yayınlanan bir bildiride imza verenler arasında benim adım da var. Fakat ne böyle bir bildirinin hazırlandığından haberim var, ne kimse bana imza atıp atmayacağımı sordu, ne de kimseye imza verdim. Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır.

Sayısız yerde yayınlanmış imza listesi. Hangi bir yerde düzelttireyim şimdi? Nasıl oluyor da bana sormadan imzam kullanılıyor yahu?

Bu bildiriyi hazırlayıp rızam ve haberim dışında ismimi kullananlar her kimse ya bu hatayı düzeltsinler ya da hukuki haklarımı kullanacağımı beyan ediyorum. Dr. Mehmet Şerif Eskin” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.