Ukrayna Krizi Sonrası Erdoğan-Putin Görüşmesi

0
1562

Arjantin’de devam eden G20 Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yandaş medyanın anlattığının aksine sadece ayaküstü görüştüğü Trump’ın ardından, bu kez de Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Rusya’nın Ukrayna ile yaşadığı askeri gerginliğin ardından, Avrupa ve Amerika’dan sert açıklamalar yapılmış, NATO müdahalesi gündeme getirilmişti. Aynı dönemde Putin ve Erdoğan’ın yaptığı bu “sıcak” görüşme dikkat çekti.

Görüşmeyle ilgili olarak Erdoğan, “G20 marjında bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu.” dedi.

Görüşmede İdlib konusuna değindiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul’daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabii atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum.” dedi.

Erdoğan ile görüşmekten memnun olduğunu belirten Putin de, kısa bir süre önce İstanbul’da bir araya gelerek, Türk Akımı Deniz Yatağı inşaatının bitişini kutladıklarını ve iki ülke ilişkilerinin çok farklı alanlarda devam ettiğini belirtti.

Ticari ilişkilerde istikrarlı bir artış olduğuna dikkat çeken Putin, şunları belirtti:

“Önce bu projenin (Türk Akım Deniz Yatağı) ulusal ekonomimizin ve enerji güvenliğinin sağlanmasına büyük katkısı olmaktadır. Sadece bizler için değil bütün Avrupa çapında bu söz konusu olacaktır. Ayrıca çok farklı alanlarda iş birliğimiz devam etmektedir. Aramızdaki ticari ilişkilerde oldukça istikrarlı bir artış var. Bunu hem geçen yıl hem bu yıl gördük. Bu toplantıyı verimli iş birliğimizin bir göstergesi olarak addediyorum. İş birliğimizde çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. İstanbul toplantısı sonrasında da bu ilerlemeye dair çok güzel sinyaller, mesajlar almaya devam ediyoruz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.