2008 Yılında da Hapishanelerde Tecrit ve İşkence Devam Etti

0
1501

14 Şubat günü saat 13:30’da Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen TAYAD üyeleri 2008 yılı hak ihlalleri üzerine hazırlamış oldukları raporu dağıttı.

Taksim Tramvay Durağı’nda TAYAD adına Lerzan Caner’in gerçekleştirmiş olduğu basın açıklaması ile eylem başlatıldı. Caner “2008 yılında da hapishanelerden tecrit haberleri, işkence haberleri, ölüm haberleri geldi. Ne kadar demokratikleşme paketleri açılıyorsa o kadar tecrit ve işkence artıyor. Adeta paketlerden işkence çıkıyor” dedi. Caner F Tipi cezaevlerinde işkencenin her geçen gün arttığına, neredeyse olağan hale gelen “hoşgeldin”, “güle güle” dayaklarının artışına dikkat çekti.

Caner “Adalet Bakanlığı ise tecridi ve işkenceyi ortadan kaldıracak önlemler alma yerine özür diliyor. Sorumluları cezalandırma yerine onların yerine özür diliyor. Sanki sorunun çözümü özür dilemekmiş gibi. Sanki sorun işkence yapanların özür dileme eksikliği imiş gibi. Biz özür istemiyoruz. Sorumluların cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

Açıklamada “Sohbet Hakkı Uygulansın”, “Adalet Bakanı Sözünü Tutsun”, “Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur”, “İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek”  sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından TAYAD tarafından hazırlanan ‘Hapishaneler Raporu’ İstiklal Caddesi’nde dağıtıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.