Liyakat Hak Getire!

0
1424

AKP ve yandaşları yakınlarını gözeterek kadrolaşmaya devam ediyor. Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı’nın kızı, araştırma görevlisi olmak için 3 üniversitenin sınavına girmesine rağmen kazanamadı. Babasının rektör yardımcılığı yaptığı üniversitede ikinci oldu ancak ilk sıradaki adayı eleyerek işe başladı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat İnanç’ın kızı Ayşenur İnanç, aynı ay içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde girdiği “Araştırma Görevlisi” sınavlarında elendi. Son olarak babasının rektör yardımcılığı yaptığı Kırıkkale Üniversitesi’nde şansını deneyen İnanç, sınava giren 34 adayı eleyerek ikinci oldu. Ancak kendisinden 15 puan fazla alan adayı eleyerek “asil” olarak kazanan tek kişi oldu ve işe başladı. Sınavı birincilikle kazanan aday ise yedekte kaldı.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Rektör Yardımcısı baba Nihat İnanç, tartışmalı atamayla ilgili, “Kızımın şartları buna daha çok uyuyordu. Çünkü kızımın yaptığı bir yüksek lisans programı var. Kırıkkale Üniversitesi, yüksek adaylar için lisans ya da doktora şartını koyuyor. Böylece, bir bölümün eleman alınacak ilgili anabilim dalında, birebir çalışan adaylar tercih ediliyor. Ki en doğru yöntem de elbette budur.” ifadelerine yer verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.