AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’nın vukuatları bitmiyor: Restore ettirdiği 270 yıllık tarihi esere babasının adını yazdırmış!

0
871

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski şöförü, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın vukuatları say say bitmiyor. Şimdi de tarihi esere babasının ismini yazdırdığı ortaya çıktı.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, restore ettirdiği tarihi Vezir Çeşmesi’nin kitabesine babası Zeki Ahmed Çamlı’nın ismini eklettirmiş.

İstanbul’da 1748 yılında I. Mahmud tarafından inşa ettirilen ve yine bu padişahın ismiyle de anılan tarihi Vezir Çeşmesi, Fatih’teki İskenderpaşa Camii yanındaki mevcut yerinde AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından restore edilmişti.

Karar’ın yaptığı habere göre, yenilenen kitabede çeşmenin kurucusu Osmanlı padişahı I. Mahmud’un isminin yanına Çamlı’nın babasının adı olan Zeki Ahmed Çamlı’nın ismi de eklendi. Kitabeye eklenen ‘Sahibül hayrat merhum Zeki Ahmed Çamlı’ yazısı dikkatlerden kaçmadı.

“BABAMIZIN İSMİNİ YAZAMAYIZ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018’de restorasyonu tamamlanan İstanbul Fatih’teki İskenderpaşa Camii’nin Sarı Güzel Caddesi’ne bakan yüzünde kalan tarihi I. Mahmud Çeşmesi kitabesinin içeriğinin değiştirilerek, kitabeye orijinalinde bulunmayan eklemeler yapıldığını açıkladı.

Polat, “Hangi sosyal statüde olursanız olun tarihi eserlerin imitasyonunu yapmak, kitabesine babamızın adını yazma hakkı vermiyor bize. Hele adını sultandan sonra yazdırmak Osmanlı devrinde olsa infial olurdu. Öyle olsa her restorasyonda Süleymaniye kitabesi okunmaz hale gelirdi” diye duruma tepki gösterdi.

“TEŞEKKÜR EDECEĞİNE…”

Mahir Polat’a sosyal medyadan yanıt veren AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı ise, “İBB genel sekreteri olmuşsun ama memuriyetini siyasi çamuriyete alet ediyorsun. Yazık. İBB kimlere kalmış. Kanuna nizama usule aykırı hiç bir şey yokken, başkanının musluk açılışı yaptığı bir devirde, kaybolmuş koskoca bir çeşme ihya edilmiş, teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun…” ifadelerinde bulundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.