Fon alma tartışmasına katılan Saray’ın İletişim Başkanı, Medyascope’u hedef aldı

0
504

ABD menşeli bir vakfın Türkiye’de çeşitli kuruluşlara fon verdiği ve en yüksek fonu da kurucusunun gazeteci Ruşen Çakır olan Medyascope’un aldığının ortaya çıkmasının ardından başlayan fon alma tartışmasına Saray’ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

Medyascope’u hedef alan Altun, bu kuruluşların basın özgürlüğü gibi “bahanelerle” Türkiye’deki “demokrasi” sorununu herhangi birinin masasına meze yapmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, fon alan medya kuruluşları hakkında yasal düzenleme gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili AA’ya açıklama yapan Altun, merkezi ABD’de bulunan bir vakfın Türkiye’de bazı medya kuruluşlarını fonladığına dair iddiaları yakından takip ettiklerini belirterek, yurt dışından fon alan medya kuruluşlarının fon aldıkları ülkelerin çıkarlarını gözettiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Oda Tv’de yer alan haberde, ABD menşeli Chrest Foundation adlı vakfın Türkiye’de çeşitli kuruluşlara fon verdiği belirtilmişti. En yüksek fonu alan kuruluşun da Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu Medyascope olduğunun ortaya çıkması üzerine medya kuruluşlarının fon alma konusu tartışmalara yol açmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.