Gözaltında İşkence İddiası!

0
2326

redhack

 

 

RedHack (Kızıl Hackerlar), geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın mail adresini ve Icloul hesabını ele geçirdiğini duyurmuştu.
Hacker grubu, yaptığı açıklamada “Tutuklu yazar ve siyasetçiler serbest bırakılmazsa mailleri yayınlarız!” demişti.
Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma içindeki aydınlara yönelik tutuklama saldırısının ardından gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazar Aslı Erdoğan ve HDP Eş Genel Başkanı ALP Altnörs de tutuklanmıştı.

RedHack Aslı Erdoğan ve Alp Altınörs’ün serbest bırakılmasını ve cansız bedeninin defnedilmesi engellenen Eylem Ataş’ın cenazesinin yurda sokulmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istemişti.
Bu taleplerimiz karşılanmazsa mailleri yayınlarız, diyen hackerlar hükümete verdikleri sürenin dolmasıyla birlikte, geçtiğimiz pazartesi günü mailleri yayınlamaya başlamıştı.

Maillerde IŞİD’e yardım trafiği, hileli memur alımları, sosyal medyadaki troll hesapları yönetenlere ayrılan ödenek, rektörlerin AKP yandaşlığı ve Kürt sorunundaki iki yüzlü yaklaşım gibi konular hakkında yazışmalar yer alıyordu.

RedHack’in mailleri yayınlamasının ardından kimi internet kullanıcıları gözaltına alınmış, RedHack ise “Gözaltındaki isimlerin bizimle alakası yok; bizi yakalayamadınız, görevimizin başındayız!” mesajı yayınlamıştı.

Bugün basına yansıyan haberlerde, gözaltına alınan Taylan Kuluçoğlu’nun avukatının açıklamaları yer aldı. Müvekkilinin kendisine, “Fiziksel ve psikoljik işkenceyle ve zorla, olmayan bir şeyi kabul etmemi istiyorlar.” şeklinde açıklama yaptığını belirten avukat Fırat Durak, “Taylan’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildikten sonra da defalarca darp edildiğini, kendisine yemek verilmediğini, temel insani ihtiyaçlarının karşılanmadığını, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını öğrendik” dedi. Taylan Kulaçoğlu, Ekin Baykal, Abidin Çelik, Alaattin Karagenç, Uğur Cihan Okutulmuş ve Taşkın Yasak ile kimliği öğrenilemeyen bir kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Müdürlüğü’nde gözaltında tutuluyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.