1280 gündür direnen Cargill işçileri kazandı

0
572

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçilerinin bağlı bulundukları sendikanın yetki belgesi alması için başlattıkları direniş 1280’nci gününde zaferle sonuçlandı. Çalışma Bakanlığı fabrikada yetkiyi Tekgıda-İş Sendikası’na verdi ve işçiler, fabrika önünde kurdukları eylem çadırını kaldırdı.

2018 yılında, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Cargill fabrikasında çalışan ve Tekgıda-İş Sendikası’na üye olan 14 işçi ‘kota fazlalığı ve daralma’ gerekçesiyle işten çıkarıldı. O günden sonra Tekgıda-İş öncülüğünde fabrika önünde direnişe başlayan işçiler direnişlerinin 1280. gününde mücadeleyi kazandı. Tekgıda-İş Sendikası Cargill fabrikasında yetkiyi aldı. Sendika temsilcileri, işten çıkarılan 14 işçinin işe geri alınması için de çağrıda bulundu. 

Tekgıda-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, günün sendikalı olmak için yıllardır mücadele veren Cargill emekçisi adına önemli bir gün olduğunu belirterek, “1280 günlük mücadelenin sonunda bugün devletimizin ilgili bakanlığından çoğunluk tespit belgemizi aldık. 1280 gündür tüm hukuksuzluklara ve baskılara boyun eğmeyen Cargill emekçisi, Tekgıda-İş Sendikası çatısı altında yine güçlü bir şekilde birleşerek mücadelesinden asla vazgeçmediğini tüm dünyaya gösterdi.” dedi. 

Cargill işverenine çağrıda bulunan Ören, “Yıllardır mücadelesinden vazgeçmeyen işçilerin anayasal hakkını tanıyın. Çalışma Bakanlığı’nın sendikamıza verdiği çoğunluk tespitine saygı göstererek bu ülkenin hukukunu tanıdığını artık gösterin. İşten çıkarılan arkadaşlarımızı işlerine geri başlatın.” ifadelerini kullandı.

Fabrika önündeki eylemlere geçici bir süre ara verdiklerini duyuran Ören, Cargill yöneticilerine emekçilerin sendikalı olma hakkına saygı göstermeleri ve müzakere kapısını açmaları talebinde bulundu. Çağrılarına karşılık verilmediği takdirde eylemleri tekrar başlatacaklarını dile getiren Ören, “Geçmişte olduğu gibi üyelerimizin hak ve çıkarlarını sonuna kadar korumakta kararlıyız. Çünkü üyelerimizin hak ve çıkarları patronların insafına bırakılamayacak kadar kıymetlidir.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.