Selçuk Kozağaçlı Dört Gün İçinde Savcılığa Çıkarılmazsa, Açlık Grevine Suyu ve Şekeri Keserek Devam Edeceğini Açıkladı

0
2067

C8215BF9-DCD3-45D3-AB18-EFBD7E340E4A

Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın gözaltına alınmasına dair Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep ve Kırklareli baroları bugün bir basın açıklaması yaptı.

Ankara Adliyesi önünde gerçekleşen açıklamayı Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran okudu. Evrensel Gazetesinin haberine göre Canduran, 8 Kasım günü gözaltına alınan Kozağaçlı’nın gözaltına alınma gerekçesinin ve neyle suçlandığının halen açıklanmamış olmasına dikkat çekti ve Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesinin bir an önce açıklanması gerektiğini belirtti.
Canduran, Kozağaçlı’nın gözaltında olma gerekçesinin KHK ile işlerinden ihraç edilen ve açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlığını yapmak olup olmadığını sordu. Canduran, gözaltı sebebi bu ise avukatların üstlendiği görev ile bağdaştırılamayacağını ve savunduğu kişiler nedeniyle yargılanamayacağını vurguladı. Kozağaçlı’nın gözaltı sürecini yakından takip ettiklerini ifade eden Canduran, “Meslektaşımızın ve mesleğimizin maruz kaldığı hukuksuzlukların peşini bırakmayacağımızı ilgililere ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Av. Selçuk Kozağaçlı ise açlık grevinde olduğunu, 4 gün içinde savcılığa çıkarılmadığı takdirde su ve şekeri de keseceğini bildirmişti.

10 Kasım 2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.