Trans kadın Çağla Akalın’ın katıldığı program RTÜK’ü rahatsız etti

0
860

Türkiye’nin ilk trans kadın güzellik yarışmasında birinci seçilen Çağla Akalın’ın katıldığı program dijital bir platformda gösterilince RTÜK rahatsız oldu. RTÜK’ün platforma para cezası kesmesi sonrası, program yayından kaldırıldı.

Akalın, geçen Mart ayında Acun Ilıcalı’ya ait olan Exxen dijital platformunda yayımlanan Katarsis programının konuğu oldu. Trans kadın Akalın’ın yaşamına dair detayların yer aldığı program geçtiğimiz günlerde platform tarafından yayından kaldırıldı. Program kaydının silinmesi üzerine RTÜK’ün programa ceza kestiği ve yayından kaldırılmasını istediği ortaya çıktı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan ve “Çocukluğumu, gençliğimi anlattığım programa ceza kesmek yerine bana acılar yaşatanlara ceza kesseydiniz.” diyen Akalın şunları söyledi:

“Çocukluğumu, gençliğimi, yaşadığım acıları anlatmaktan başka bir şey yapmadığım ve birçok kişinin yüreğine dokunan programın benim olduğum bölümü RTÜK tarafından ceza yemiş. Tarihinde ilk kez bir platform ceza yedi, belki Acun beye bile ilk defa bu ilki yaşattım.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.