TBMM’de sansür yasağı protestosu: CHP’li ve HDP’li vekiller alkışlarla “Sansüre Hayır” dedi

0
310

“Sansür yasası” olarak bilinen, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren kanun teklifinin; TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri devam ediyor. 

Teklifin en tartışmalı maddelerinden biri olan 29. maddenin görüşmesi sırasında CHP ve HDP milletvekilleri, ayağa kalkarak “Sansüre Hayır” sloganı attılar. Ayrıca HDP grubu ellerindeki “Gazetecilik suç değildir. Özgür basın susturulamaz” yazılı pankartları basın locasına ve AKP’li milletvekillerine gösterdi.

CHP ve HDP milletvekillerinin alkışlı protestosu devam edince TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi. Aradan sonra CHP grubu protestosuna devam etti. Tam bu esnada araya AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal girdi. CHP’lilerin protestosunun sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İçtüzüğün 68. maddesi uyarınca oturumu kapattığını açıkladı. AKP’li Ünal, Akar’ın yanına giderek duruma itiraz etti ve oturumu kapatmamasını istedi. AKP Grubu da oturumun kapanmasına tepki göstererek Meclis kürsüsüne yürüdü. CHP’nin protestosu üzerine Genel Kurul, yarın toplanmak üzere kapanmış oldu. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.