AKP’den Seçim Barajı İle İlgili Açıklama Yapıldı

0
1367

D20788DA-33D6-4373-87BD-DF21B24B6E26Bugün AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı illerin milletvekilleriyle görüşme yaptı. Görüşmenin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, son günlerde tartışılan %10’luk seçim barajı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ünal “Bu, bizim için yeni bir konu değil. Bildiğiniz gibi 2012 yılında biz bütün siyasi partilere bir çağrıda bulunduk ve dedik ki ‘3 tane seçenekte bu meseleyi tartışalım’. Yani biz 2012’de dar bölge, daraltılmış bölge ve rasyonelize edilmiş mevcut sistemi siyasi partilere ‘buyurun bunu müzakere edelim’ diye çağrıda bulunduk. O gün herhangi bir karşılık bulmadı bizim bu çağrımız. Bu konular konuşulur, tartışılır, değerlendirilir ve istişarelerin sonucunda nihai bir karara varılır” dedi.

Seçim ittifakı ile ilgili soruya da “Bunların hepsi ile ilgili çalışmalar şu anda yürütülüyor. Bunlar nihai bir sonuca ulaştığında biz de AK Parti olarak bu konudaki düşüncelerimizi, bakış açımızı, istişarelerimiz sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşacağız” diyerek yanıt verdi.

9 Kasım 2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here