Erdoğan panikledi: Seçimler 24 Haziran’da

0
1865

Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olacağını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında erken seçim çağrısı yapmış, tarih olarak 26 Ağustos 2018’i önermiş; bunun üzerine ise AKP’den öneriye olumlu bakılacağına dönük mesajlar gelmişti.

Bugün gerçekleşen AKP-MHP görüşmesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan ise, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin her ikisinin de 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı.

1 sene 7 ay öne çekildi

Seçim tarihlerinin bu denli öne çekilmesi, AKP ve MHP’nin paniklediğine ilişkin görüşleri iyice pekiştirdi.

Kasım 2019’da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, normal tarihinden tam 1 sene 7 ay öne çekilmesi; kamuoyu anketlerinde de ifade edilen AKP ve MHP oylarının gerilediğini gösteren araştırmaları doğrular nitelikte oldu.

HDP: Her tarihe hazırlıklıyız 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe’de açıklanan erken seçim kararına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erken seçim kararına “Çok açık bir biçimde bir senaryoyla karşı karşıyayız” diyerek tepki gösteren Bilgen, “Her türlü ayak oyununun çevrileceği bir ortamda erken seçime gidiyoruz. Kotardıkları tek şey ittifak yasası yani kendilerini kurtarmak; hileli seçim yapabilmenin kanallarını ve imkanlarını açmak” ifadelerini kullanan HDP Sözcüsü Bilgen, “Belirlenecek herhangi bir tarihte seçime girmeye hazırlıklı” olduklarını belirtti.

CHP ve İYİ Parti’den değerlendirme: 

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Kararı öyle telaşla vermişler ki sınavın olduğunu unutmuşlar. Şimdi sınavın tarihini değiştirirler. Biz dün açık ve net söyledik, hodri meydan. Biz seçime hazırız. Her seçim tartışmasında söyledik, biz seçimden kaçmadık, kaçmayız. Dün hodri meydan dedik, hodri meydan diyoruz. Bu hükümet yönetme özürlüdür. Bu erken seçim çağrısı yönetememenin ikrarıdır. Türkiye’nin temel meselelerinin sorumlusu tek adam rejimidir” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. İYİ Parti bu seçimin bir an önce olmasını arzu etti. 15 Temmuz’da yaparlar demiştim. Abileri tanıdığım için haklı çıktım. Seçim çalışmalarına başlıyoruz. Seçim güvenliğini, sandıkların güvenliğini sağlamak çok önemli. Biz 16 Nisan’a çalıştık. Partimizi kurarkem çalıştık. 16 Nisan’da 37’ye gitmişiz, 5.5 ayda 54 il olacak. Biz buradayız, varız. Ben cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla aday olacağım. Hangi kanunları çıkarırlarsa çıkarsınlar, siyaset simsarlarına söylüyorum, korkunun ecele faydası yok” ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı’ndan açıklama:Alalacele karar verilen erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile çalıştığı aktarılmıştı. Bunun üzerine YÖK başkanı Yekta Saraç, Twitter adresinden 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 30 Haziran ve 1 Temmuz’da yapılacağını açıkladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.