TÖP Çalışanları Tutuklandı

    0
    1596

    11 Eylül’de Ankara ve Hatay’da yapılan operasyonlarda Toplumsal Özgürlük Partisi Girişimi üyeleri gözaltına alınmıştı. 10 günlük gözaltı sürecinin ardından, Toplumsal Özgürlük Partisi Kurucu Meclis heyetinden Mithatcan Türetken, Hatice Göz ve Toplumsal Özgürlük gazete yazarlarından Avusturya vatandaşı Max Zirngast dün savcılık sorgusu sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

    Zirngast sorgusunda sosyalist bir insan olduğunu, evrensel değerleri savunduğunu, 3 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve hayatını kurmaya çalıştığını belirtti. Evinde Hikmet Kıvılcımlı’ya ait kitapların bulunmasının örgüt üyeliği gerekçesi gösterilmesi üzerine ise ODTÜ’de okurken Kıvılcımlı ile ilgili sunum yaptığını, kitapların o sebeple bulunduğunu, illegal bir örgütle bağı bulunmadığını söyledi.
    Zirngast’ın görev yaptığı re:volt adlı derginin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Türkiye bütün karşıt sesleri bastırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacak.” denildi.
    Toplumsal Özgürlük Partisi Girişimi ise yaptığı basın açıklamasında, bu operasyonlarla partileşme çalışmalarının aksatılmak istendiğini belirterek, bir an önce tutuklanan üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

    *Fotoğraf sendika.org sitesinden alınmıştır.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.