“Irak ve Afganistan’da çok sayıda sivil öldürüldü” diyen Julian Assange davasında karar günü: Amerika’ya iade edilirse 175 yıl hapis cezası alabilir!

0
625

Irak ve Afganistan’da ABD askeri güçlerinin çok sayıda sivil halkı öldürdüğü gerçeklerini ortaya çıkaran WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange hakkında bugün Londra’da görülen iade davasında karar verilecek. Assange hakkında 175 yıl hapis cezası isteniyor.

Washington’ın “ABD tarihindeki en büyük gizli bilgi sızdırmalarından birinde rol almak” ve “casusluk”la suçladığı WikiLeaks kurucusu Julian Assange hakkında bugün karar verilecek. Assange’in Amerika’ya iade edilmesi durumunda 175 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

Karar duruşması öncesinde Almanya’da bir grup milletvekili İngiltere hükümetine çağrıda bulunarak, Assange’ın korunmasını istedi. 

Federal Meclis’teki “Julian Assange’a özgürlük” adlı çalışma grubunun üyeleri, Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Hür Demokrat Parti (FDP) milletvekili Bijan Dijir-Sarai, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Frank Heinrich, Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Frank Schwabe ve Yeşiller’den Margit Stumpp yaptıkları açıklamada, İngiltere hükümetinden Julian Assange’ı ABD’ye iade etmemesini ve Washington’a iadeyi engellemesini talep etti.

Assange’ın avukatı Stella Morris Der Spiegel’a yaptığı açıklamada, müvekkilinin ABD’ye iade edilmesi halinde “korkunç bir sefalete” sürükleneceğini savunarak, bunun Julian Assange için “bir çeşit ölüm cezası” anlamına geleceğini belirtti. Stella Morris aynı zamanda Assange’ın hayat arkadaşı ve iki çocuğunun da annesi. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.