ERDOĞAN’A KEMALİST VE BOLİVARCI SIFATLARINDAN SONRA AKP’YE BOLŞEVİK SIFATI

0
1285

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Meclis’te süren Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, AKP ile HDP arasındaki ilişkiyi Rusya sosyalist hareketi içindeki devrimci be reformcu kanatlar arasındaki ilişkiye benzetip, ”Sizler Bolşeviksiniz, bizler de Menşevik gibi hissediyorum burada ve Bolşevikler de Duma’da ( Duma, Çarlık Rusyasının millet meclisiydi) çoğunluktaydı. Onların istediği oldu, onların isteği üzerinden sistem belirlendi ve sistem özü itibarıyla devletçiydi” dedi.
Katırcıoğlu Bolşevikler ve Menşevikleri Sovyetler Birliği’ne ait siyasi gruplar olarak andı ve AKP’nin Türkiye’yi Sovyetler Birliği’ne çevirdiğini belirtti.

Bilindiği gibi Bolşevikler ve Menşevikler adlı grupların her ikisi de sosyalistti. Bolşevikler Sovyetler Birliği Komünist Partisi’nin değil Rusya Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin iki kanadıydı. Bolşevikler devrimci sosyalist Menşevikler ise reformist sosyalistlerdi.

Katırcıoğlu bir profesör. Bir dönem Erdal İnönü’nün danışmanlığını yapmış. AKP’yi eleştirmek için onları devrimci ve komünist ifadelerini kullanan böyle insanları HDP’nin nereden bulduğu merak edildi.

Bu olayın Erdoğan’ın Venezuela’da Bolivarcı ve Atatürkçü kesilmesi üzerine yaşanması da dikkat çekici oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.