Gazeteci Zehra Doğan Tahliye Edildi

0
1187

2 yıldır tutuklu olan gazeteci ve ressam Zehra Doğan tahliye oldu.

Sokağa çıkma yasağı döneminde Mardin Nusaybin’de çizdiği resimleri, sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki bir çocuğun notlarını haberleştirdiği için ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ suçlamasıyla 2 yıl 9 ay 22 gün hapse mahkum edilen gazeteci ve ressam Zehra Doğan, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Doğan’ın cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmedi. Doğan, daha sonra yaptığı açıklamada, “Cezaevinden çıkmak beni mutlu etse de geride arkadaşlarımı bıraktığım için üzgünüm. Şu an cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezaevlerinde Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli” dedi.

Zehra Doğan aynı koğuşta kaldığı 78 yaşındaki hasta tutuklu Sisi Bingöl için de şu açıklamayı yaptı: “Sise Nine, iki günde bir doktora götürülüyor. Hastane ona iki gün yatış veriyor. Hastaneden çıkartılıp sonra tekrar yine cezaevine getiriliyor. Sağlık durumu çok kötü. Geçen gün cezaevi müdürü ona işyerlerinde, ofislerde kullanılan koltuklardan getirdi daha rahat otursun diye. Sise Nine bunun için bize dedi ki ‘bakın gördünüz mü beni çıkartmayacaklar o nedenle rahat rahat oturayım diye bu koltuğu veriler’. Sağlık durumu çok kötü olmasına rağmen yine de ‘Dimdik ayakta duracağım’ diyor. Herkese bu mesajı iletmemi istedi.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.