Direnen TÜVTÜRK İşçileri İçin Mahkemeden Sevindirici Karar

0
1117

Sendikalı oldukları için Urfa TÜVTÜRK Urfa araç muayene istasyonları’ndaki işlerine son verilen 27 işçiden 2’sinin açmış oldukları işe iade davaları direnişlerinin 318. gününde işçilerin lehlerine sonuçlandı.

DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları için işlerine son verilen Urfa TÜVTÜRK işçilerinin direnişleri tüm kararlılığıyla sürerken mahkemeden işçiler için sevindirici bir karar geldi. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre ayrı ayrı zamanlarda mahkemeye başvuran direnişçi işçilerden Halil Işık ve Hasan Ortakaya’nın işe iade talepleri mahkeme tarafından haklı bulundu. İş Mahkemesi’nde açtıkları işe iade davasında işçilerin işe iade edilmesine karar verildi.

Mahkeme, işçilerin işlerine iadesine ve işverenin 16 aylık işçi ücretini ödemesine hükmederken, şirketin mahkemenin verdiği karara ilişkin Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulunduğu öğrenildi.

Arkadaşları lehine verilen karardan dolayı mutlu olduklarını ve direnişlerini sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini belirten direnişteki işçilerden İbrahim Çiftçi, “İşveren bizi sendikadan değil, yüz kızartıcı suçlardan kaynaklı çıkardığını iddia ediyor. Sırf sendikalı olduğumuz için işten çıkardılar, ancak tazminat vermemek için böyle bir iddiada bulunuyorlar. Dilerim davayı kazanan iki arkadaşımız emsal olur. Biz buradayız ve direnişimize devam edeceğiz” dedi. İşçilerden Murat İlgen ise, işlerine geri dönene kadar geri adım atmayacaklarını ifade etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.