AKP ve Diyanet’in araya girmesiyle serbest bırakılan tecavüzcü Müftü’ye 26 yıl 2 ay 15 gün hapis

0
1625

Kuran kursunda çalışan kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle görevinden alınan ve yargılanan Diyarbakır Hazro Müftüsü İsmail Kaya, 26 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı.

Diyarbakır’ın Hazro İlçe Müftüsü İsmail Kaya, açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı Hamidiye Kız Kuran Kursu Yatılı Hafızlık Külliyesi Sorumlusu H.Y.’ye mayıs ayında tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

AKP ve Diyanet’in araya girmesiyle serbest bırakıldı

İddialara göre, H.Y.’nin şikayetinden vazgeçmesi için AKP’li bir milletvekili ile Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri devreye girdi. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, şikayetinden vazgeçmemesi durumunda H.Y.’yi iş akdinin feshedilmesiyle tehdit etti.

Çıkarıldığı mahkemedeki savunmasında tecavüz suçlamasını reddeden Kaya, bu kez de “rızası vardı” iddiasına sığındı.

Hakim, söz konusu suç her ne kadar katalog suçlardan olsa da, H.Y. ile Müftü Kaya’nın aynı saatlerde öğretmen evine girdikleri, ayrı ayrı odalar tuttuklarına dair görüntü kayıtlarının bulunması nedeniyle tutuklanma talebinin ölçülü olmayacağından Kaya’yı adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.

26 yıl 2 ay 15 gün hapis

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, tutuksuz olarak yargılanan Müftü Kaya hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı tarafından “zincirleme sureti ile şantaj”, “zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, ve “zincirleme sureti ile nitelikli cinsel saldırı” suçlarından hazırlan iddianame ile Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması 28 Kasım günü görüldü. Mahkeme, 26 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdiği müftü İsmail Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Olay, tecavüz mağduru H.Y.’nin 29 Mayıs günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu ile ortaya çıkmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.