Şimdi de bebek mamalarına alarm takıldı!

0
789

Ülkede yoksulluğun ve açlığın artması ile birlikte geçtiğimiz günlerde peynirlere alarm takıldıktan sonra şimdi de bebek mamalarına alarm takıldığı belirtildi.

Birgün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre artan pahalılık ile birlikte 110-130 TL arasında değişen 800 gramlık devam sütü mamaları ile 50-60 lira arasında değişen 350 gramlık devam sütü mamalarına çalınmaması için alarm takıldı.

Konu ile ilgili Birgün’e konuşan asgari ücretli ve 4 yaşında çocuğu bulunan Tugay Atalay ise, “Sadece mama değil ki… Her şey pahalı. Sanki altın tozu koymuşlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Atalay “Eskilerimiz ‘yemedik yedirdik’ derdi. Şimdi o duruma düştük” diyerek sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Mamalar pahalı. Çocuğa et yedireceksin, balık yedireceksin, meyve yedireceksin hepsi pahalı… Kendimizden zaten kısıyoruz. Mamaya alarm koymuşlar. Bu garibanın değil devletin ayıbı. Kimisinin 2-3 çocuğu oluyor. Çevremizden görüyoruz. Eski usule döndü artık her şey. Yoksul ne yapsın; mama alamayan çaya biraz şeker atıyor, ekmek ufalıyor karnını doyurmaya çalışıyor evladının.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.