Erdoğan’ın cemaatlere kıyağı bitmiyor: Yine bir gerici vakfa vergi muafiyeti hakkı verildi

0
893

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gerici ve yandaş cemaatlere “kıyak” geçmeye devam ediyor. İskenderpaşa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan ve kadın düşmanı ifadeleriyle bilinen Cevat Akşit’in vakfına vergi muafiyeti hakkı tanındı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İskenderpaşa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan Cevat Akşit’in kurduğu gerici Gümüşhaneli Araştırma Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı (Gaye Vakfı) vergiden muaf tutuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfların Listesi”ne 13 Ağustos’ta gerici Gaye Vakfı’nın adı da eklendi.

Vakfın vergiden muaf tutulmasına dair sosyal medya hesabından açıklama yapan vakfın Genel Müdürü Selim Kılıç ise şu ifadeleri kullandı:

Gaye Vakfı vergi muafiyeti statüsü kazandı. Vakfımızın müracaatına binaen, Maliye Bakanlığı’nın ‘vergi muafiyeti statüsüne uygunluk’ yazısı üzerine Cumhurbaşkanı Kararı ile vakfımız, ‘vergi muafiyeti statüsü’ kazanmıştır. Bu süreçte katkısı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.”

Vakfın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, vakıf 1994 yılında gerici Cevat Akşit önderliğinde kuruldu. Vakfın başkanlığını ise M. Cevat Akşit’in oğlu Mehmet Sıddık Akşit yapıyor. Gerici Akşit kadın sünnetini savunan ve öpüşen gençlerin polise şikayet edilmesi gerektiği ile ilgili skandal ifadeleriyle biliniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.