Melih Gökçek’e terörizm finansmanı olduğu gerekçesiyle suç duyurusu: Gülen cemaatine para aktardı

0
1100

Cumhuriyet gazetesi 4 Mayıs’ta, 17-25 Aralık 2013 sonrası ortaya çıkan yolsuzluklarla ilgili bir belge yayınladı. Belgede, Cemaat-AKP ayrışmasından 3 ay sonra Melih Gökçek’in Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına 375 bin TL’lik reklam vererek kaynak aktardığı belirtiliyor.

Davet usulü ihale 7 milyon 83 bin 540 liraya verildi

Davet usulü yapılan ihâleyi 14 Mart 2014’te yani 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından 3 ay sonra, İstanbul merkezli People Ajans 7 milyon 83 bin 540 TL’ye aldı. Bunun üzerine People Ajans, Gökçek’in başında bulunduğu belediyenin bilgisi dahilinde Cemaate yakın olduğu gerekçesiyle kapatılan Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına da Ankapark reklamını yayınlattı. Bu reklam filmi için Samanyolu TV’ye 240 bin lira, Kanaltürk’e 81 bin lira, Bugün TV’ye 18 bin lira ve Samanyolu Haber TV’ye 36 bin lira olmak üzere toplam 375 bin liralık para aktarıldı.  

Oğluna da 198 bin lira aktarmış 

Bununla birlikte, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yöneticisi olduğu Beyaz TV’ye de yine Ankapark reklam filmi için 198 bin liralık ödeme yapıldığı görülüyor. Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’te yer alan bu bilgileri temel alarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu. 

Şüpheli olarak gösterilen isimler arasında Melih Gökçek’in yanısıra Gökçek döneminde belediyenin genel sekreteri olan cemaatçi Kamil Kılıç ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı cemaatçi Hasan Uçan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Recep Tekcan da bulunuyor. Dört isim hakkında TCK’nin 220/7’de yer alan “Suç Örgütüne Yardım Etme Suçu”, 6415 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinde yer alan “Terörizmin Finansmanı Suçu” ve TCK’nin 257’inci maddesinde yer alan “Görevi Kötüye Kullanma Suçu” gerekçe gösterilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Melih Gökçek’in ilk suç duyurusu değil

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2008 yılında eğitim tesisi kurmak maksadıyla Keçiören’in Saray beldesinde kamuya ait bir alan talep etmişti. Bunun üzerine Saray Belediyesi, TOKİ’ye bir yazı göndererek bir kısmının kendilerine bir kısmının ise Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilmesini kabul ettiklerini bildirmişti. Bu yazıya rağmen, alana herhangi bir işlem yapılmadı. Sözkonusu alan TOKİ tarafından ihale edilmiş ve İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi ile Aygen Konut Yapı Kooperatifi’ne satılmıştı. Aygen Konut Yapı Kooperatifi’nin yöneticilerinin Gülen cemaatinden  yargılanan eski savcı Şadan Sakınan, yine aynı suçtan yargılanan Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez ve Cemaat’ten hüküm giyen eski savcı Mustafa Bilgili olduğu oraya çıkmıştı. İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin yönetiminde ise yine bir cemaat firarisi olan Önder Aytaç yer alıyordu. 24 Şubat 2020’de Ankara Büyükşehir Belediyesi aralarında dönemin ABB Başkanı Gökçek’in de bulunduğu 7 kişi hakkında Gülen cemaati ile alakalı olduğu sebebiyle  suç duyurusunda bulunmuştu. 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.