Belediye işçileri sendikaların uyguladığı aidat adaletsizliğine karşı tepkililer

0
399

Türkiye genelinde belediye işçileri asgari ücret oranlarına yakın ücretler alırken sendikaların uyguladığı bir günlük brüt ücret tutarındaki aidat kesintilerine karşı çeşitli belediyelerde tepkilerini dile getiriyorlar.

Hayat şartlarının giderek zorlaştığı günümüzde işçiler sendikaların uyguladığı aidat adaletsizliğine kendilerinin kurban edilmesine karşı tepki gösteriyorlar.

DİSK/Genel-İş sendikasının örgütlü olduğu birçok belediyede önceki aylarda uygulanan 1/3 oranındaki aidat kesintisi yakın zamanda bir tam brüt yevmiye oranına çıkartılmıştı. Ataşehir ve Maltepe Belediyesi gibi belediyelerde çalışanlar bu duruma tepki gösterecek imzalar topladılar ve tepkilerini dile getirdiler.

30 gün üzerinden ücret alan belediye işçileri aldıkları 30 günlük ücretin bir gününü sendika aidatına vermek için çalışmak istemiyorlar.

Birçok sendika gibi CHP belediyelerinin çok büyük bölümünde örgütlü olan Genel-İş sendikası da sendika tüzüğünde yer alan bir günlük “net” ücret tutarında aidat kesintisi yapılacağını belirtilmesine rağmen işçilerden 1 günlük “brüt” ücret oranında aidat kesintisi yapıyor. Bu duruma tepki gösteren işçiler kendilerine sendika görevlileri tarafından sendikalar kanununun örnek gösterildiğini belirtiyorlar.

Tüm sendikaların adil oranda bir aidat kesinti yapılmasını talep eden belediye emekçileri yaşadıklara zorlukları sendikaların daha da artırmasını istemiyorlar.

Sosyal medyada çoğu defa tepkilerini dile getiren içiler bu akşam saat 21.00’da TABİB öncülüğünde Twitter’da bir araya gelecekler.

Belediye emekçilerinin aidat oranlarının adil biçimde kesilmesi talebi sendikalar tarafından dikkate alınmalıdır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.