Emekçiler Dayanışması’ndan panel: “İstanbul depreminden nasıl korunacağız?”

0
481

Emekçiler Dayanışması dün (19 Mart, Pazar) Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde “İstanbul Depreminden Nasıl Korunacağız, Deprem Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?” başlıklı bir panel düzenledi.

Panelde Gebze Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Savaş Karabulut, Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği’nden Sosyal Psikoloji Doktoru Aslı Aydemir ve Marmara Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Süleyman Demiroğlu konuşmalar gerçekleştirdi.

Yapılan ilk sunumda Dr. Aslı Aydemir deprem sonrasında depremzedelerle nasıl iletişime geçileceği ve deprem korkusu ile nasıl başa çıkacağımıza dair bilgiler verdi. Ardından yapılan ikinci konuşmada ise Savaş Karabulut, bölgede yaptığı çalışmaları aktarırken, İstanbul’un durumu ile ilgili ve binaların risk durumları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

İki sunumun ardından Aydemir ve Karabulut’a sorular soruldu ve cevaplandı.

Panelin ikinci bölümünde konuşan MARSAR Başkanı Ahmet Süleyman Demiroğlu, yaşanan deprem felaketinde karşılaştıkları durumları aktarırken, kendi yaşam alanlarımızda ne gibi önlemler alabileceğimiz konusunda panele katılanları bilgilendirdi.

Demiroğlu, bu konuda özel bir sunum gerçekleştirilmesi, insanlara eğitim verilmesi gerekliliğinin de altını çizdi.

Panele katılanlar, çok faydalı bilgiler edinirken, bu tarz programların daha yoğunluklu şekilde yapılması gerektiği konusuna da dikkat çekti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.