Halk ekonomiyle ilgili soruda enflasyon, yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliğine dikkat çekti

0
374

Halkın çok büyük bir kesimi ülke ekonomisinin kötü olduğunu düşünüyor. “Ülkenizin ekonomisini nasıl tanımlarsınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 82’si, “kötü” yanıtı verdi.

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, Ipsos’un global “endişe” araştırmasının “Ülkenizin ekonomisini nasıl tanımlarsınız, iyi mi kötü mü?” sorusuna Türkiye’den katılımcıların yüzde 82’si, “kötü” yanıtı verdi. 25 Mart-3 Nisan arasında 27 ülkede toplam 19 bin kişi ile görüşülerek yapılan araştırmada Türkiye bu sonuçla, Arjantin, Peru, Japonya ve Kolombiya’dan sonra halkı en çok ekonominin kötü olduğunu düşünen 5’inci ülke durumunda. Türkiye’de ülke ekonomisinin iyi durumda olduğunu söyleyenlerin oranıysa yüzde 18.

Araştırma yurttaşların en büyük derdinin enflasyon ve yoksulluk olduğunu ortaya koydu. Yüzde 58 “En önemli endişeniz nedir?” sorusuna “enflasyon” yanıtı verdi. Bu oranla Türkiye Arjantin’den sonra ikinci en çok enflasyon endişesi yaşanan ülke oldu. Yüzde 39 ise en önemli endişe olarak “Yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliği”ni işaret etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.