Ataşehir Belediyesi İşçileri: Kamudaki Tüm Arkadaşlarımız İşlerine Dönene Kadar Huzurlu Olmayacağız!

0
2061

Ataşehir Belediyesi İşçileri, kamudan çıkartılan işçilerle ilgili bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz:

“Kamudaki Tüm Arkadaşlarımız İşlerine Dönene Kadar Huzurlu Olmayacağız!

Ataşehir Belediyesi Taşeron İşçileri olarak bir süre önce işsiz bırakılarak çalışma hakkımız elimizden alınmıştı. KHK dalgasının mağdurları olarak kendimizi bir anda yıllardır çalıştığımız işyerlerinin kapısının önünde bulduk. Üzerimizden ömür boyu silemeyeceğimiz bir fişlemeye maruz bırakıldık ve suçlu ilan edildik. Önce “Müjde” sözü verdiler fakat sonra işimizi elimizden alarak çocuklarımızın ekmeğine ve aşına göz koydular. İtiraz edebileceğimiz bütün kanalları kapatarak kaderimize razı olmamızı istediler.

Biz işçiler olarak karşılaştığımız haksızlığa sessiz kalmayarak mücadele etmeyi tercih ettik. Yaklaşık bir haftayı bulan mücadelemiz ile Belediye yönetimi ile karşılıklı bir diyalog iklimi yaratmayı başardık. Bu gün ise iyi niyetleri gayretler sayesinde sorunlarımızın çözümü için kimi adımların atılmış olduğunu kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Arkadaşlarımız tekrar mağduriyet yaşamasın diye bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan tüm emekçi dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere dayanışmanın, birliğin ve beraberliğin umut veren ruhunu hissettirdiniz. Sorunlarımıza birlikte çözüm bulabileceğimize dair inancımızı arttırdınız.

Biz işimize geri döndük fakat binlerce işçi arkadaşımız işleri ellerinden alınarak şu an sokaklara atılmış durumdalar. Bizler, işimize dönüyor olmamızın sevincini yaşarken diğer işçi arkadaşlarımızın yaşadığı zorbalığa asla sessiz kalmayacağız. Onlar işlerine dönene kadar asla huzurlu olmayacağız. Mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacağız.

Beşiktaş Beldiyesi İşçilerinin yanında olacağız!

Avcılar, Zeytin Burnu, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi işçilerinin yanındayız!

İzmirde günlerdir inatla devam eden Konak direnişinin yanında olacağız!

Ege Üniversitesi, İstanbul üniversitesi, İTÜ ve Yıldız Teknik Üniverstesi işçilerinin yanındayız!

Direnen Kamu hastanesi emekçilerinin yanında olacağız!

Onları yalnız bırakmayacağız!

Ekmegimize ve Aşımıza göz koyanlara karşı en önemli gücümüz dayanışmamızdır. Bu sorumlulukla direnen tüm işçi arkadaşlarımızla omuz omuza olacağız!

İşimizi, Ekmeğimizi istiyoruz!
Adalet istiyoruz!

Ataşehir Belediyesi Taşeron işçileri.”

10 Nisan 2018

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.