Deniz Karacagil’in Anne ve Babası Serbest Bırakıldı

0
1436
Foto: ANHA
Foto: ANHA

Gezi Direnişi’ne katıldığı için hakkında 98 yıla kadar hapis cezası istenilen ve direniş sırasında taktığı kırmızı fular delil gösterilen Deniz Karacagil (Destan Yörük), 29 Mayıs’ta Rakka operasyonunda IŞİD’e karşı mücadele ederken yaşamını yitirmişti.

Deniz Karacagil’in (Destan Yörük) Kobane’deki cenaze törenine katılan anne ve babası, Türkiye’ye dönüşte “örgüt propagandası” yaptıkları gerekçesiyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındılar.

Tutuklama talebi ile mahkemeye sevkedilen anne Nuray Erçağan ve baba Ömer Karacagil, çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Anne Nuray Erçağan cenaze töreninde kızı Deniz Karacagil’e (Destan Yörük) şu sözlerle sahip çıkmıştı: “Kızım ‘Yanı başımızda bir savaş var, görmüyorlar anne’ dedi. Ve buralara kadar geldi. Arkasından bizi de getirdi. Ve bana sizi vasiyet ederek, ‘Büyük ailesi’ dediği kişilerle tanıştırdı. Kızım Kobani halkına emanettir. Kobani’ye sahip çıkan güzel halk kızım size emanettir. Kızım Suriye, İran, Irak ve tüm Ortadoğu halklarına umut olsun, destan olsun.”

19.06.2018

Odak Dergisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.